Apel de burse post-doctorale Marie Skłodowska-Curie

Universidad Complutense de Madrid lansează apel la bursa postdoctorală  Marie Skłodowska-Curie în cadrul proiectului Horizont Europe.

https://oficinaeuropea.ucm.es/images/template_msca_if/images2020/MSCA-PF_2021_EN.html

Universidad Complutense de Madrid caută postdoctori talentați și ambițioși pentru a aplica la Marie Skłodowska-Curie Actions Postdoctoral Fellowship (MSCA-PF) în cadrul proiectului Horizon Europe. În cadrul acestui proiect puteți apela la peste 200 de grupuri de cercetători din diferite domenii.

https://oficinaeuropea.ucm.es/eoi-ucm/expression-of-interest

Bursele postdoctorale MSCA intenționează să ajute cercetătorii postdoctorali să lanseze cariere academice de succes. Beneficiari de o bursă MSCA la Universitatea Complutense de Madrid (UCM) va permite să câștige experiență în cercetare, să dezvolte independența și maturitatea cercetării, să îmbunătățească abilitățile profesionale și să dezvolte profilul internațional. De asemenea, aceasta permite de a locui într-o capitală europeană dinamică și multiculturală, cu condiții salariale foarte competitive în raport cu costul mediu de viață din Madrid (salariu brut de aproximativ 50.000 EUR).

O caracteristică atractivă a MSCA-PF este flexibilitatea europeană.

Comisia (CE) în stabilirea datei de începere a proiectelor finanțate. Dacă este necesar, această dată ar putea fi amânată până la 18 luni de la semnarea acordului de subvenționare. În prezentul apel (2021), ar însemna că proiectele ar putea întârzia până la mijlocul anului 2023. Bursierii vor putea optimiza data de încheiere a altor contracte de cercetare prin această posibilitate.

https://oficinaeuropea.ucm.es/home-eoi

UCM este cea mai mare universitate din Madrid și una dintre cele mai importante universități de cercetare din Spania. Infrastructurile sale moderne și mediul internațional îl fac ideal pentru tinerii cercetători. UCM va acționa ca instituție gazdă și va oferi, prin intermediul Biroului său de legătură european, sprijin solicitanților pe tot parcursul procesului de pregătire a propunerii:

1) Un ghid complet „Step by Step”  cu toate materialele necesare (de ex. Informații instituționale, videoclipuri și ghiduri despre „Cum să scrii o aplicație de succes în programul MSCA” etc.) pentru a realiza o propunere competitivă.

2) Sprijin în procesul de depunere a cererii (de exemplu, depunerea, redactarea etc.) și * revizuirea profundă a propunerii * de către consilieri experimentați.

3) Mediere între solicitanți și alte servicii ale UCM (de exemplu, Biroul de transfer tehnologic, Unitatea de cultură științifică și inovare, serviciul pentru antreprenoriat etc.).

4) Sfaturi cu privire la problemele de dezvoltare a carierei, în special cu privire la cele legate de * oportunitățile existente de a obține finanțare * dincolo de proiectul MSCA-PF

Mai mult, Biroul european de legătură, care acționează ca un * punct de contact local * al rețelei EURAXESS, va ajuta candidații finanțați cu privire la orice problemă legată de mobilitatea sa.

https://oficinaeuropea.ucm.es/european-office-eoi

Cercetătorii care aplică această bursă trebuie să îndeplinesc criteriile de eligibilitate MSCA-PF.

https://oficinaeuropea.ucm.es/individual-fellowships-msca-eoi

Trebuie să aveți o experiență puternică, proporțională cu experiența dvs. de cercetare, o idee clară a ceea ce veți obține în timpul bursei și o înțelegere reflexivă a nevoilor dvs. de dezvoltare a carierei. Dacă sunteți interesați de oferta dată, contactați grupul de cercetători ale universității UCM și găsiți cel care se potrivește cel mai bine intereselor dvs.

https://oficinaeuropea.ucm.es/eoi-ucm/expression-of-interest

Odată ce ați decis, trebuie să contactați direct supervizorul științific corespunzător. Unele oferte caută un anumit profil sau solicită anumite documente – vă rugăm să rețineți acest lucru!

După ce un supervizor este de acord să vă susțină ca candidat, puteți începe pregătirea unei propuneri de proiect.