FCIM gazda a două workshop-uri în format online

FCIM a fost astăzi gazda a două evenimente importante organizate de partenerii:  IAW Germany  și Stefanini Moldova desfășurate în format online:

  • Primul workshop cu tematica: „Varietate și perspective ale stagiilor de practica IAW”Invitat special Ecaterina Babitina, Manager IAW Germany:

În cadrul atelierului studenții FCIM au  fost informați despre perspectivele, condițiile și beneficiile stagiilor de practică oferite de compania IAW care operează în întreaga lume, în mai mult de 50 de țări cu filiale pentru stagiere și angajare în cîmpul muncii. Stagiile de practică sunt organizate la întreprinderi din Germania cu o posibilă continuare a contractului de angajare. Termenul de stagiere este asigurat cu bursă individuală.

Totodată, studenții au și avut posibilitatea de a discuta direct cu Celpan Viorel fost absolvent a UTM, participant la stagiul de practică oferit de IAW în Germania, care a împărtășit impresiile, experiența acumulată pe parcursul stagiului de practică și activitatea în continuare tot în cadrul acestei companii.

La moment cu suportul companiei IAW și-au realizat stagiul de practica peste 20 de absolvenți ai UTM, care sunt angajați în companiile din Germania.

  • Al doilea workshop cu tematica: „Prepare your ticket for the interview”: Invitat special, Cristina Doloșcan – Recruitment Specialist, Stefanini Moldova, companie de IT cu o prezență în peste 40 de țări.

În cadrul acestui workshop studenții FCIM au avut posibilitatea de a se informa cu cele mai importante aspecte aplicate pentru un interviu de succes, criteriile esențiale de completarea unui CV perfect, ce reprezintă in interviu tehnic și un interviu recruter.

Studenților le-au fost prezentate o serie de  perspective, soluții și sfaturi pentru a-și dezvălui eficient cunoștințele, abilitățile, talentele care să-i avantajeze la aplicarea unui job.

 

Pentru cei mai mulți studenți ce se află în căutarea unui job, interviul de angajare reprezintă moment decisiv.

Dacă știi la ce să te aștepți și ești pregătit pentru orice, nu trebuie să te îngrijoreze nimic.