GEORGE VRAGALEV ȘI ADRIAN GHERMAN, STUDENȚI FCIM, AU LANSAT PLATFORMA ISTUDENT.MD

George VRAGALEV și Adrian GHERMAN, studenți ai anului I, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, au lansat platforma IStudent.md, un proiect care vine să faciliteze promovarea oportunităților de implicare pentru tineri.

 

„Fiecărui student îi este cunoscut sentimentul neplăcut, atunci când ratează un eveniment din cauza promovării insuficiente a acestuia. Iată de ce am hotărât să creăm un site dedicat studenților, în care toată informația despre evenimente va fi ușor de accesat și actualizată constant ”, spune Adrian.

Prin rubrica Calendar, IStudent.md  poate sincroniza evenimentele în calendarul Google. Totodată, tinerii își pot confirma participarea la un eveniment accesând Going și logându-se cu adresa de e-mail, prin care vor primi ulterior notificări despre oportunitatea aleasă.

Profesoara lor, Elena GOGOI, coordonatoare PBL și dezvoltare curriculară, spune că acest proiect reflectă perfect abordarea paradigmei PBL (Problem Based Learning – Învățare Bazată pe Probleme) implementată în cadrul programului de studii „Ingineria Software” de la FCIM.  Prin platforma pe care au creat-o, George VRAGALEV și Adrian GHERMAN demonstrează că implementarea noilor metode de predare PBL bazate pe soluționarea de probleme – probleme reale, neinventate, îi provoacă pe tineri să se lanseze în proiecte, să descopere soluții, să dea dovadă de dedicație, ambiție, scop bine determinat, gestionarea timpului și a conflictelor, abilități de leadership, necesare pentru a face față ritmului accelerat al sec. XXI.

Prin IStudent.md, care este proiectul lor de semestru, tinerii își propun să atingă noi culmi și promit ca până în anul IV vor reuși să revoluționeze domeniul tehnologiilor.

Proud of you, guys!