La mulți ani pentru octogenarul UTM – Ion VANGHELI

La mulți ani, domnule Ion Vangheli, doctor, conferențiar universitar la Departamentul Științe socio-umane din cadrul FCIM-UTM, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 ani!

 

La această vârstă frumoasă, având o bogată experiență personală, didactică și profesională, cunoașteți ce contează cel mai mult în viața unui om: dragostea, speranță, respectul, familia si sănătatea. Vi le urăm pe toate, fiindcă sunteți un OM de o cumsecădenie și modestie rară, cu o fidelitate nobila de peste 54 ani la UTM.

Născut la 6 octombrie 1941 în satul Grinăuți, raionul Râșcani. În anii 1958- 1963 își face studiile la USM, Facultatea de Istorie și Litere. Din 1968 până în prezent activează la UTM, la Departamentul Științe socio-umane. Și-a continuat studiile de doctorat la Universitatea de Stat din or. Leningrad în anii 1971-1973. În 1974 a susținut teza de doctor în științe. În 1979 i s-a conferit titlul de conferențiar. Din timpul angajării la UTM a deținut titlurile: asistent, lector superior, conf.univ., șef catedră. Este autor a peste 50 de publicații.

Vă dorim ca binecuvântarea lui Dumnezeu să fie mereu cu Dvs. și să aveți o viață lungă și împlinită alături de cei dragi!

Dacă ești Om…

Înveți să trăiești,

Optzeci de ani…

Deja sunt o viață,

Cu care poți

Să te mândrești!

În primul rând

Că ești Profesor,

Ești gospodar

Și Om cu carte,

La UTM…

Nu-n altă parte.

La Mulți Ani,

Oc-ta-ge-nar…

Scris cu roșu-n

Calendar !!!

La Mulți Ani

S-aveți și-o sută,

Vom veni…

Să-i strângem mâna

Unui Om la locul lui,

Vom veni…

Să-i strângem mâna

Cum n-am strâns-o

Nimănui,

Dumnezeu să ne ajute,

Peste tot și-ntotdeauna.

(versuri: Victor Cobzac)

Cu deosebită recunoștință,

CS salariați UTM, BS FCIM