Lansarea unui curs în format on-line gratuit: „Reguli de bază ale Securității Informatice”

Dragi studenți!

Centrul de Cercetare și Instruire în domeniul Securității Cibernetice (CCISC) și Facultatea  Calculatoare, Informatică și Microelectronică al UTM  se alătură inițiativei CRDF Global, organizației independente nonprofit din Statele Unite în lansarea cursului on-line gratuit: ”Reguli de bază ale Securității Informatice”.

Dezvoltat în parteneriat cu experți ucraineni la companii precum Ernst and Young (Y&E) și Technomatix (TMX), acest curs va ajuta studenții să învețe despre principalele amenințări din spațiul digital, să înțeleagă ce informații personale sunt vizate de hackeri, și ce e necesar de realizat pentru protejarea datelor cu caracter personal, a dispozitivelor electronice și a resurselor  informaționale.

Important: Cursul NU necesită pregătire/ cunoștințe  prealabile despre securitatea cibernetică.

Instruirea poate fi efectuată în limba română, engleză sau rusă.

Cursul vă va permite:

  • Să aflați despre principalele amenințări din spațiul informatic și despre pericolele din spatele acestora;
  • Să analizați implicațiile unor atacuri cibernetice de succes;
  • Să înțelegeți ce informații reprezintă obiectivul principal al hackerilor și de ce acestea trebuie protejate;
  • Să rețineți recomandările principale pentru protejarea propriilor dvs. date, pentru utilizarea în siguranță a dispozitivelor electronice și a resurselor informaționale.

Structura cursului:

  1. Partea teoretică este o colecție interactivă de informații clare și prezentate uneori în formă animată despre securitatea computerului și a informațiilor personale în contextul amenințărilor cibernetice moderne și atacurilor (10 module video de 5-7 minute fiecare).
  2. Exerciții, studii de caz – acestea vă vor ajuta să exersați cu ajutorul unor situații din viața reală.
  3. Testul final pentru obținerea certificatului de finalizare a cursului.

 

Pentru înscrierea la curs accesați: https://cybereducation.org/.

După parcurgerea etapelor standard de înregistrare, nu uitați să selectați: Technical University of Moldova/Universitatea Tehnică a Moldovei și opțiunea Faculty of Computer Science and Engineering!