Omagiu profesorilor

5 octombrie – o zi deosebită pentru toți profesorii! Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică i-a omagiat, ieri, pe distinștii profesori, decanii de vârstă Ștefan MARIN și Liviu CARCEA, mulțumindu-le pentru faptul că și-au dedicat viața profesiei de dascăl și au educat multe generații de studenți.

Domnul Ștefan MARIN a activat la Universitatea Tehnică a Moldovei din 1973, timp de 48  ani. A absolvit facultatea în orașul Harkov, Ucraina, și-a făcut studiile de doctorat la Institutul de Aviație din Moscova, a fost fondatorul și redactorul-șef al revistei „Ciber Plus”, dar și antrenorul echipei de fotbal FCIM.

Domnul Liviu Carcea a activat la UTM timp de 53 ani, începând cu anul 1966, imediat după absolvirea Institutului Politehnic „S. Lazo”, a activat în calitate de profesor în Algeria, a fost șeful catedrei Informatică Aplicată în anii  2000-2006 și directorul Filierei Francofone la FCIM în  perioada 2007-2018.

Prezenți la acest eveniment, decanul FCIM, Dumitru CIORBĂ, șefa Departamentului Informatică și Ingineria Sistemelor, Viorica SUDACEVSCHI, directorul Centrului de Informare și Ghidare în Carieră Radu MELNIC, liderul sindical de la FCIM Daniela ISTRATI, colegii de facultate Vasile MORARU, Eleonora TUTUNARU, Lucia STADLER, Mihail KULEV, Victoria BOBICEV, Ana ȚURCAN, Silvia MUNTEANU și absolventul programului Calculatoare și Rețele Ștefan Golban și-au exprimat recunoștința față de munca nobilă și asiduă a profesorilor, le-au mulțumit pentru profesionalismul, responsabilitatea și dedicația pe care au manifestat-o, le-au dorit sănătate, prosperitate, succese, inspirație și optimism.

Întâlnirea a decurs într-o atmosferă foarte caldă și deschisă, cu multe amintiri comune și lecții de viață utile și în prezent.

Dragi profesori, vă mulțumim din inimă pentru exemplul dvs. de  muncă și de viață și vă dorim să fiți sănătoși, energici și optimiști!