Programele de studii FCIM – subiect de discuție la Radio Studentus

Radio Studentus  a inițiat o serie de emisiuni  cu tematica „Comunicare în campus”, pentru a ajuta absolvenții de liceu în alegerea viitoarei cariere.

Pe parcursul lunii iulie mai multe cadre didactice de la FCIM, UTM: conf. univ., dr. Burlacu Natalia, lect. univ., Sava Nina, lect. univ., Ababii Nicolae, lect. univ., Munteanu Silvia au fost invitații speciali în cadrul acestei emisiuni.

Subiectele de discuții fiind oportunitățile și perspectivele în alegerea programelor de studiu din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

Pentru fiecare program de studiu în parte au fost expuse principalele direcții strategice de activitate, obiectivele, colaborarea cu partenerii strategici, bază materială necesară desfășurării proceselor didactice şi de cercetare științifică,  competențele și abilitățile practice obținute, stagii de practică, perspectivele de angajare, experiențe, etc.

La FCIM studiile se efectuează în limbile română, franceză (Tehnologia Informației), engleză (Ingineria Software) și rusă; la cele 10 programe de licență și 7 de master. Durata studiilor la ciclul 1 (licență) este de patru ani pentru deținătorii diplomelor de bacalaureat și absolvenţii colegiilor; și cinci ani –  pentru studiile cu frecvență redusă la programele Calculatoare și rețele și Tehnologia Informației. Pentru programele inginerești de master durata este stabilită la 1,5 ani, pentru celelalte de 2 ani.

Alege să fii și tu UTM-ist!

UTM este o comunitate de oameni prietenoși, creativi, inventivi.

Dacă îți dorești un viitor prosper, alege cariera IT!

 

Citește mai mult pe studentus.md