Dumitru CALMÎC student la specialitatea Calculatoare și Rețele, FCIM, triplu premiant la Campionatul republican la Powerlifting 2019

În perioada 5-6 octombrie, în incinta Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău s-a desfășurat Campionatul republican la Powerlifting 2019, versiunea WDFPF.

În cadrul competiției, studentul UTM Dumitru CALMÎC s-a clasat pe locul I în toate cele 3 probe ale competiției. De asemenea, colegii săi, studenți UTM Tudor POPESCU și Anrei GOMENIUC, au ocupat locul I în categoriile respective acestora.

Astfel, echipa UTM de powerlifting, condusă de antrenorul Boris REUTOV, a demonstrat încă o dată că sportul este parte a vietei unui student bine organizat și că la Universitatea Tehnică a Moldovei se face sport de performanță, acesta fiind combinat perfect cu procesul de învățământ.

Amintim că în mai 2018, sportivul UTM Dumitru CALMÎC s-a clasat pe primul loc la Campionatul European la Powerlifting, iar în noiembrie 2018 a stabilit un nou record mondial în cadrul Campionatului Mondial la Powerlifting „WDFPF World Full Power 2018” din Glasgow, Scoția. Tânărul s-a clasat pe locul II și a stabilit un nou record mondial la împins din culcat – 127.5kg.

Iar în curând studentul Dumitru CALMÎC va participa la Campionatul Mondial, care se va desfășura în Germania.

Felicitări! Mult succes în continuare, dragi campioni! 

Citește mai mult pe utm.md