Viaţa de student este întotdeauna plină de energie şi de curiozitate. UTM are multe de oferit pentru a o face memorabilă, fie că decizi să fii parte a unei organizaţii studenţeşti sau să participi la diverse activităţi culturale.

Sport

Ne mândrim cu rezultate înalte în acest domeniu, dar şi cu metode avansate de pregătire a sportivilor. Oricare ar fi nivelul tău de pregătire sportivă, ai şansa să-ţi îmbunătăţeşti performanţele, datorită oportunităţilor oferite de UTM. Complexul Sportiv al Tineretului UTM, dispune de două terenuri de fotbal, de terenuri de tenis, volei, de o pistă cu opt culori şi sectoare pentru sărituri. Centrul de Agrement şi Sport dispune de sală de forţă, sală pentru baschet, volei, handbal, badminton, tenis de masă, minifotbal. Aici se desfăşoară majoritatea campionatelor. UTM este unica instituţie de învăţământ superior din ţară, care anual participă cu 6-7 echipe de jocuri sportive la campionatele naţionale.

Ansamblul de muzică şi dans popular „Tinereţea”

Ansamblul de dansuri populare „Tinereţea” a fost creat în 1965. De-a lungul anilor, colectivul a susţinut diverse concerte atât în satele şi oraşele Moldovei, cât şi peste hotare. Datorită măiestriei artistice înalte, ansamblul se bucură de merite deosebite şi de numeroase distincţii. Anual, ansamblul se reînnoiește cu studenţi din anul I, care îi înlocuiesc pe absolvenţii universităţii.

Orchestra de fanfară

Fondată în 1975, orchestra a susţinut de-a lungul timpului un şir de concerte. Orchestra este alcătuită din 25 de studenţi din diverse facultăţi ale universităţii. Se remarcă printr-un repertoriu bogat, care cuprinde melodii atât a compozitorilor moldoveni cât şi a celor europeni. Anual, orchestra participă la diverse evenimente, bucurându-se de înalte aprecieri.

Centrul universitar de informare şi ghidare în carieră (CEGHID)

CEGHID oferă susţinere studenţilor în dezvoltarea carierei. Aici vei primi informaţii despre stagiile de practică oferite de întreprinderi, locurile de muncă existente şi condiţiile de angajare. CEGHID acordă asistenţă în completarea CV-urilor şi a scrisorilor de intenţie, dar şi în căutarea eficientă a unui loc de muncă.

Biblioteca Tehnico-Stiintifică

UTM dispune de o bibliotecă structurată în şase servicii centrale şi 7 biblioteci-filiale la facultăţi, unde anual sunt organizate diverse activităţi ştiinţifice şi cultural-educative. Colecţiile bibliotecii numără peste 1 mln. 19 mii de lucrări din domeniile ştiinţei şi tehnicii. Anual colecţiile sunt îmbogăţite cu cca 10-16 mii de exemplare, inclusiv de la editura UTM. O resursă importantă pentru cititori este şi catalogul online, care poate fi accesat pe site-ul bibliotecii www.library.utm.md.Tot aici, utilizatorii pot veni cu propuneri de achiziţii, contribuind astfel la completarea colecţiilor. Pentru a beneficia de serviciile bibliotecii, este necesar să aveţi carnet de student sau legitimaţie de colaborator UTM.

Mobilităţi Erasmus

Programul Erasmus+ îţi oferă şansa de a studia peste hotare. Experienţa poate dura de la 3 la 12 luni. Este o ocazie bună de a-ţi lărgi orizonturile, de a învăţa lucruri noi şi de a-ţi face prieteni. Ai nevoie doar de curaj, dorinţă de a face schimbări şi entuziasm. Restul le vei face cu susţinerea noastră.

Noutăți