Xmas FAF Hackathon. Articol

În ajunul sărbătorilor de iarnă, pentru a oferi comunității sale oportunitatea de a se manifesta, studenții de la Inginerie Software au pregătit un eveniment memorabil – Xmas FAF Hackathon.
Evenimentul este conceput pentru a stimula nu doar implicarea activă a viitorilor ingineri software în activități de dezvoltare, ci și pentru a crea amintiri frumoase și a oferi experiențe importante în cadrul vieții academice.
Xmas FAF Hackathon este o inițiativă susținută de comunitatea FAF ONG și urmărește să promoveze spiritul de echipă, abilitățile tehnice și apartenența la comunitatea FAF. În perioada 23-24 decembrie, la centrul de inovație Tekwill, participanții se vor implica într-o sesiune de 24 de ore dedicată rezolvării unei probleme. Această provocare nu numai că testează cunoștințele participanților, ci și îi încurajează să descopere noi concepte și abordări, contribuind la dezvoltarea lor personală și profesională.
Cele mai remarcabile proiecte vor fi premiate în cadrul unei ceremonii de încheiere a evenimentului, unde un juriu competent va evalua creativitatea, inovația și aplicabilitatea soluțiilor propuse. Evenimentul este susținut de Allied Testing în calitate de sponsor general. Allied Testing este unul dintre liderii pe piața IT, fiind o companie specializată în QA și testare, concentrându-se fundamental pe piețele de capital, trading și industria financiară. Contribuțiile sale pentru societate au clasat-o drept una dintre cele mai cunoscute și influențe companii IT din Republica Moldova. Prin implicarea ca Sponsor General, Allied Testing devine promotorul dezvoltării unui mediu tehnologic modern.
Xmas FAF Hackathon aduce astfel o continuare a tradiției hackathonurilor de iarnă organizate de studenții FAF. Universitatea Tehnică a Moldovei întotdeauna a fost deschisă la astfel de inițiative, oferind suport deplin studenților săi, pentru evenimente ce promovează inovația și colaborarea în rândul tinerilor pasionați de tehnologie.

FAF este un ONG afiliat Universității Tehnice a Moldovei, creat din studenți și alumni ai programului „Inginerie software” (Filiera Anglofonă), având ca scop dezvoltarea personală și profesională a studenților prin diverse evenimente dedicate acestora.
Evenimentele organizate de această comunitate pot fi urmărite pe rețelele sociale ale FAF ONG– Facebook, Instagram, Linkedin