AUF a deschis apelurile pentru depunerea proiectelor pentru perioada 2020

Agenția Universitară Francofonă a deschis un șir de apeluri pentru depunerea proiectelor pentru perioada 2020. Apelurile sunt deschise pentru universitățile membre ale AUF, precum este și UTM.
1. Ateliere de inovare pedagogică prin TIC. În cadrul proiectului « Formatheco », AUF în Europa Centrală și orientală își propune să susțină organizarea atelierelor de formare în cadrul universităților membre, care au ca finalitate de a forma cadrele didactice în domeniul pedagogic. Pentru mai multe detalii: https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/appel-manifestation-dinteret-2020-ateliers-dinnovation-pedagogique-par-les-tic//Data limită: 27.03.2020, ora 17:00.
2. Formări scurte profesionalizante. În cadrul proiectului « Formatheco », AUF în Europa Centrală și orientală își propune să susțină organizarea modulelor de formare sau formări scurte profesionalizante în favoare studenților francofoni a universităților membre. Pentru mai multe detalii: https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/appel-projets-2020-formations-courtes-professionnalisantes/ Data limită: 27.03.2020, ora 17:00.
3. Formări în vederea consolidării cunoștințelor de l. franceză. Urmînd obiectivele strategiei AUF pentru 2017-2021, AUF a stabilit ca prioritate consolidarea cunoștințelor de l.franceză de către studenți și profesori prin susținerea programelor de formare a universităților din erspectiva profesionalizării parcursurilor academice francofone. Pentru mai multe detalii: https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/appel-manifestation-dinteret-2020-soutien-au-dispositif-denseignement-du-francais-visee-professionnelle/ Data limită: 27.03.2020, ora 17:00.
4. Suport în organizarea manifestărilor științifice. Scopul este de a promova știința în franceză și de a aduce un suport rețeleor universitare și științifice care multiplică cooperare universitară francofonă, contribuie la difuziunea internațională și consolidează solidaritatea și partajarea cunoștințelor între universități. În cadrul acestei misiuni specifice, suportul AUf poate merge în vederea susținerii manifestărilor științifice de tipul: colocvii, seminare, zile științifice, școli de vară. Mai multe detalii: https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/soutien-lorganisation-de-manifestations-scientifiques-appel-2020/. 
5. Suport tinerilor cercetători în participarea la evenimente științifice internaționale. AUF susține mobilitatea personanlului academic universitar (doctoranzi/ profesori/cercetători) în vederea valorizării și fortificării științei în franceză. AUF va susține participarea universitarilor ce vor participa la activități francofone (cercetare prezentată în franceză) cu ocazia manifestărilor științifice (congres, colocviu, zile științifice, etc.) internaționale. Pentru mai multe detalii: https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/participation-manifestations-scientifiques-eco-2020/
De asemenea este deshisă aplicarea pentru bursele Eugen Ionesco (doctorat si postdoctorat). Pentru mai multe detalii: https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/bourses-de-recherche-doctorale-et-postdoctorale-eugen-ionescu-2019-2020/Data limită: 16 februarie 2020
Citește mai mult pe utm.md