CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ „NANOTEHNOLOGII ȘI INGINERIE BIOMEDICALĂ” – 2023, EDIȚIA A VI-A

În perioada 20-23 septembrie 2023, la Chișinău își va desfășura lucrările Conferința Internațională „Nanotehnologii și Inginerie Biomedicală”, ediția a VI-a. Evenimentul este organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei și Societatea de Inginerie Biomedicală  din Moldova în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Academia de Științe a Moldovei și Federația Internațională de Inginerie Medicală și Biologică (IFMBE).

La conferință se preconizează participarea a peste 200 de specialiști din peste 20 de țări ale lumii, inclusiv din Japonia, SUA, Germania, Franța, Suedia, Grecia, România, Ucraina, Turcia, Republica Cehă, Olanda, Uzbekistan, Republica Moldova, Siria ș.a., care activează in domeniul sănătății și domenii conexe medicinei. În programul Conferinței sunt incluse 120 de comunicări și 16 rapoarte plenare ce țin de domeniile necesare pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, precum nanotehnologii și nanomateriale, biomateriale pentru aplicații medicale, noi dispozitive medicale, bioinformatică și biologie computațională, inginerie moleculară, celulară și tisulară,  e-sănătate și telemedicină  securitate nucleară și radiațională, noi tehnologii de diagnostic, tratament și reabilitare, abordări moderne în medicină personalizată etc. Lucrările conferinței vor fi publicate în IFMBE Proceedings Series (Springer Nature) și indexate în SCOPUS.

Tradițional la această conferință participă savanți cu renume mondial în domeniu, precum membrii de onoare ai AȘM prof. Hidenori Mimura, Japonia; prof. Ashok Vaseashta, SUA; prof. Vladimir Fomin, Germania ș.a. În premieră, Conferința va fi onorată de participarea prof. Randy Schekman, Laureat al Premiului Nobel pentru medicină, savant celebru cu rădăcini genealogice basarabene, care a fost ales membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei pentru colaborare științifică fructuoasă cu țara noastră, multiple lecții publice de rezonanță și participări la emisiuni televizate în perioada pandemiei.

Deschiderea evenimentului va avea loc la 20 septembrie 2023, începând cu ora 9:30, în incinta Institutului Muncii (or. Chișinău, str. Zimbrului 10), evenimentul fiind moderat de acad. Ion Tighineanu și prof. univ. Victor Șontea, co-președinți ai Conferinței, și de rectorul UTM, dr. hab., prof. univ. Viorel Bostan.

Agenda evenimentului

Limba de lucru: engleză.

Informații suplimentare – pe https://icnbme.sibm.md/index.html sau prin icnbme2023@gmail.com.  GSM:+373.794.60338

Citeşte mai mult pe www.utm.md