RECTORUL UTM, PROF. UNIV., DR. HAB. VIOREL BOSTAN, ÎMPĂRTĂȘEȘTE LECȚII PREȚIOASE ABSOLVENȚILOR FAF

Ziua de 4 iulie a fost una specială, marcând un moment de sinergie bilaterală între rector și studenții din comunitatea FAF din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

Cunoscut pentru integritatea și devotamentul său față de educație, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan a subliniat importanța unor principii fundamentale în viață: inteligența, disciplina și succesul. El i-a încurajat pe absolvenți să nu se oprească niciodată din a-și urmări obiectivele și să continue să muncească din greu, deoarece doar prin efort constant vor atinge succesul dorit.

utm faf 0031 lr 1

„Viața este o continuă cursă și fiecare eșec este o oportunitate de a deveni mai puternici și mai înțelepți. Nu vă opriți niciodată din a încerca, pentru că succesul vine la cei care perseverează. Fiți flexibili la schimbare și nu vă temeți de greșeli. Fiți în tandem cu pasiunile voastre. Rămâneți sinceri cu voi înșivă și aveți curajul să vă urmați inima și intuiția. Timpul vostru este prețios, așa că nu-l irosiți, trăind viața altcuiva. Mergeți către succes prin greutăți și aveți grijă de oamenii care contează cu adevărat pentru voi.”

Aceste cuvinte pline de înțelepciune și motivație au reușit să insufle o doză de adrenalină și determinare în inimile studenților, încurajându-i să-și urmeze visurile. De asemenea, dl rector Viorel BOSTAN a evidențiat și reversul medaliei succesului, explicând faptul că eșecurile sunt inevitabile și valoroase. „Învățați din ele și folosiți lecțiile pentru a avansa în diverse aspecte ale vieții”, a menționat dl rector.

utm faf 0027 lr 1

Pentru că trăim într-o lume dinamică, flexibilitatea la schimbare este cheia succesului, a spus dl rector, subliniind importanța acestui aspect și încurajându-i pe studenți să adopte o abordare potrivită situației. I-a îndemnat pe tinerii absolvenți să nu se teamă de transformări, căci ele sunt parte a progresului. „Viața este o continuă cursă,” a spus el, „iar fiecare pas neîncercat este o oportunitate pierdută”.

Un alt punct de vedere esențial, abordat de dl rector, a fost despre importanța părerii personale. El a îndemnat studenții să nu caute validarea din exterior, ci să aibă curajul să-și urmeze intuiția și să-și formeze propria opinie. „Singura validare care contează cu adevărat este cea a propriei voastre conștiințe,” a adăugat rectorul cu încredere.

Pe o notă de optimism, el i-a îndemnat pe tineri să meargă înainte cu determinare și curaj. „Nu aveți nimic de pierdut, până nu încercați,” a subliniat el. „Bucuria și bunăstarea vin din acțiune și din îndeplinirea misiunii personale. Fie ca fiecare zi să devină o nouă oportunitate de a vă descoperi potențialul și de a vă depăși limitele.”

utm faf 0018 lr

În final, rectorul a încurajat studenții să găsească „mijlocul de aur” în viață și să continue cursa cu înțelepciune și încredere în propriile forțe.

Sfaturile pline de înțelepciune ale dlui rector Viorel Bostan au fost primite cu aplauze și apreciere de către studenți.

Astfel, comunitatea FAF, cunoscută pentru nivelul său ridicat de competență și pentru faptul că toți membrii vorbesc fluent limba engleză, a fost mereu un exemplu de excelență academică. Rectorul Viorel Bostan a avut un rol esențial în formarea și dezvoltarea acestor tineri, iar la înmânarea diplomelor de absolvire, el a fost mândru să le ofere ultimele sale sfaturi pentru viitor.

„Nu vă opriți aici!” a spus el. „Cunoștințele și experiențele voastre vă vor folosi în diferite sfere ale vieții. Continuați să învățați, să creșteți și să contribuiți la lume în felul vostru unic”, a concluzionat dl rector, Viorel BOSTAN.

Felicitări tuturor absolvenților Universității Tehnice a Moldovei!

utm faf 0004 lr 1

utm faf 0011 lr

utm faf 0017 lr 1

utm faf 0020 lr 1

utm faf 0019 lr

utm faf 0024 lr 1

utm faf 0046 lr 1

utm faf 0055 lr 1