STUDENȚII FCIM-UTM, DESPRE CUM SĂ-ȚI ÎMPLINEȘTI VISUL DE A CUCERI UN DOMENIU DE PERSPECTIVĂ

Iulia BERGHII, Denis ȘEREMET și Victor RUDENCO, studenți ai Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM, împreună cu profesoara lor, conf. univ., dr. Irina COJUHARI, șef program de studii „Automatică și informatică”, au efectuat o vizită la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, la invitația profesorului Veaceslav CEAUȘ.

Au venit la întâlnirea cu elevii anilor de studii III și IV, specialitatea „Automatizarea proceselor tehnologice”, cu ce au mai de preț – proiectul lor de suflet „Cyber Car” – o mașină controlată de o aplicație mobilă, proiect realizat în cadrul Clubului studențesc „Circle StudentClub”, sub egida lectorului asistent Dumitru MORARU.

Dialogul tinerilor a constituit un pas înainte în cunoașterea fascinantului domeniu și spirit Cyber, dar și un apel, o chemare în a-l descoperi în continuare. În context, dna Irina COJUHARI a făcut o prezentare a programul de studii „Automatică și informatică” și a modului de organizare a studiilor în cadrul Universității Tehnice a Moldovei.

Vizita studenților și profesorilor FCIM-UTM la Centrul de Excelenţă în Energetică și Electronică și, în special, la specialitatea „Automatizarea proceselor tehnologice” le-a oferit UTM-iștilor posibilitatea de a identifica aspirațiile elevilor și a-i orienta spre specialități de perspectivă pe piața muncii.

Citește mai mult pe utm.md