UTM OBȚINE FINANȚARE PENTRU PROIECTUL DE MODERNIZARE A AUDITORIULUI DEDICAT LUI GRIGORE MOISIL

Universitatea Tehnică a Moldovei a făcut un pas semnificativ în promovarea excelenței academice și a inovării în domeniul informaticii și matematicii, obținând recent finanțare pentru un amplu proiect de modernizare a unui auditoriu dedicat celebrului informatician și matematician român, Grigore Moisil.

Proiectul, intitulat „CEIM: Centrul educațional și inovativ Informatică și modelare matematică – Grigore Moisil”, a fost selectat pentru finanțare în cadrul programului de finanțare nerambursabilă din Republica Moldova din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) pentru anul 2024. DRRM susține proiecte și acțiuni în sprijinul cetățenilor din Republica Moldova și are ca obiectiv consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie care stă la baza relației României cu Republica Moldova.

Auditoriul 3-609 din cadrul Departamentului Informatică și Ingineria Sistemelor, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM va fi complet modernizat și echipat conform celor mai înalte standarde tehnologice, devenind un centru de învățare și inovare în domeniul informaticii și matematicii. Acest spațiu va servi drept omagiu adus personalității lui Grigore Moisil și va contribui la promovarea excelenței academice în Republica Moldova.

Prin acest proiect, UTM urmărește să inspire tinerii, să promoveze cercetarea și inovația în domeniul informaticii și matematicii, să îmbunătățească calitatea educației și să consolideze legăturile cu comunitatea și industria. Auditoriul 609 va deveni un centru al studiului, cunoașterii și inovației, unde studenții și cadrele didactice se vor întâlni pentru a explora și dezvolta soluții la provocările actuale din lumea digitală în continuă evoluție.

Felicitându-i pe studenți și profesori cu ocazia modernizării auditoriului dedicat lui Grigore Moisil, domnul rector al UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN a avut un îndemn pentru actualii și viitorii studenți ai UTM, subliniind că prin intermediul acestui proiect și altor inițiative similare, UTM tinde să consolideze colaborarea cu universități și instituții de cercetare din Republica Moldova și România, să modernizeze învățământul tehnic și să faciliteze transferul de cunoștințe și bune practici între generațiile active în domeniul cercetării. „Vă încurajăm să vă alăturați comunității noastre academice și să vă pregătiți pentru a deveni lideri în domeniul informaticii și matematicii. La UTM, viitorul este în mâinile voastre, iar noi suntem aici să vă susținem în fiecare pas al drumului vostru academic și profesional.”

Redenumirea auditoriului 3-609 în cinstea lui Grigore Moisil va fi oficializată, iar acest spațiu va deveni locul principal pentru desfășurarea activităților didactice și a evenimentelor științifice în domeniul informaticii și modelării matematice la Facultatea CIM. Prin această inițiativă, UTM marchează contribuția remarcabilă a unei personalități de seamă a științei românești și continuă să promoveze excelența academică și inovarea în Republica Moldova.

Rezultatele evaluării proiectelor depuse în sesiunea de finanțare februarie-martie 2024 le puteți găsi aici: https://drrm.gov.ro/w/rezultatele-evaluarii-proiectelor-2024/

Citeşte mai mult pe www.utm.md