Ziua Mondială a Filosofiei la FCIM

 În fiecare an, UNESCO sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei în a treia joi din noiembrie. Prin acest eveniment se subliniază valoarea durabilă a filosofiei pentru dezvoltarea gândirii umane, pentru fiecare cultură și pentru fiecare individ.

Filosofia este o știință ce inspiră, precum și o practică de zi cu zi care poate transforma societățile. Permițând descoperirea diversității curentelor intelectuale din lume, ea stimulează dialogul intercultural. Prin trezirea minților la exercițiul unei gândiri critice și la confruntarea rațională a opiniilor, filosofia ajută la construirea unei societăți mai tolerante, mai respectuoase, mai Bune. Astfel, prin crearea condițiilor intelectuale pentru schimbare, ea ajută la înțelegerea și găsirea soluțiilor la provocările majore care au loc pe Terra.

În acest an pe parcursul săptămânii 14-18 noiembrie la Universitatea Tehnică a Moldovei, Zilei Mondiale a Filosofiei, va fi marcată printr-o serie de activităţi organizate de către Departamentul Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

Activități de Ziua Mondială a Filosofiei

 Luni, 14.11.2022

  1. Lansarea săptămânii dedicate Zilei Mondiale a Filosofiei

Marți, 15.11.2022

  1. Seminare organizate împreună cu studenţii în cadrul cursului Filosofie şi gândire critică
  2. Promovarea specialiştilor Departamentului Ştiinţe Socio-Umane

Miercuri, 16.11.2022

  1. Masa rotundă “Destinul Filosofiei între trecut şi prezent” cu participarea studenţilor de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și Universitatea din Bucureș

Joi, 17.11.2022

  1. Filosofia pe înţelesul tuturor

Vineri, 18.11.2022

  1. Bilanțul săptămânii