Departamentul Științe Socio-Umane, UTM, apreciat de Consiliul Europei pentru bune practici în promovarea integrității academice

Consolidarea și promovarea culturii integrității academice este un obiectiv care necesită acțiuni concentrate și susținute, iar Departamentul Științe Socio-Umane, din cadrul FCIM-UTM își asumă acest rol, recunoscut de Consiliul Europei, îndemnând pe fiecare membru al comunității academice – cadre didactice, studenți și personal administrativ – să-și asume responsabilitatea comună în realizarea acestui important obiectiv.

 

Astăzi, 7 decembrie 2021, în ajunul Zilei Internaționale Anticorupție, a avut loc Conferința Anuală și ceremonia de premiere, organizată de Consiliul Europei la Strasbourg, Agora Building, în cadrul căreia au fost premiate „Cele mai bune practici în promovarea Integrității Academice”. Evenimentul a reunit peste o sută de participanți, oferind oportunitatea reprezentanților instituțiilor guvernamentale ai comunității academice, studenților și altor profesioniști interesați să preia exemple bune de implementare de către instituțiile de învățământ superior a instrumentelor și mecanismelor de consolidare a Eticii și Transparentei în Educație.

Au fost selectate spre premiere cele mai bune 10 propuneri de bune practici ale universităților din Amsterdam, Muntenegru, Oslo, Groningen, Ucraina și Rotterdam, iar din Republica Moldova s-a remarcat Universitatea Tehnică a Moldovei, reprezentată de Departamentul Științe Socio-Umane (DSSU), Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM).

Reprezentanții Consiliului au remarcat printre activitățile DSSU acțiuni de promovare a integrității academice atât la nivel individual (Eu), cât și universitar (Noi), interuniversitar (Voi) și internațional (Toți).

– Este o experiență unică pentru noi să împărtășim bunele practici și să învățăm împreună, la nivelul comunității academice internaționale, iar pentru acest fapt le mulțumim organizatorilor, a remarcat în context șefa Departamentului Științe Socio-Umane din cadrul FCIM-UTM, conf. univ., dr. în filosofie Ecaterina LOZOVANU, remarcând suportul acordat de către profesorii lect. univ., dr. Andrei PERCIUN, lect. asist. Alexandru LUPUȘOR și îndeosebi dăruirea necondiționată prin care s-a evidențiat asist. Cristina LAZARIUC.

Felicitări și prețuire, dragi colegi UTM-iști socio-umaniști!