Inspirând viitoarele afaceri: atelier despre crearea unui startup, organizat de CEF-UTM

Centre d’Employabilité Francophone UTM a fost gazda unui eveniment deosebit – atelierul „Crearea unui startup: de la idee la realitate”, desfășurat în data de 12 aprilie 2024, în colaborare cu dna Daniela ISTRATI, responsabil CEF, și Nina PUȚUNTEAN, șef serviciu Relații Internaționale, dr., conf. univ., titulara cursului de Antreprenoriat, alături de studenții din anul III și Valentina ASTAFI, responsabilă studenți anul I, Filiera Francofonă „Informatică”, FCIM-UTM.

Evenimentul a adus împreună doi experți de marcă:

Adriana BUZDUGAN, specialist cu o vastă experiență în educație și cercetare, specializată în economie și management, cu o contribuție semnificativă în proiecte internaționale și echipe de cercetare axate pe turismul rural, gestionarea mărcilor și strategiile de dezvoltare durabilă.

Andrei MULIC, conferențiar universitar cu expertiză în gestionarea finanțelor publice și private, achizițiilor publice, antreprenoriatului inovativ și finanțelor corporative.

Cei doi experți au contribuit semnificativ la dezvoltarea domeniului, publicând peste 30 de articole în reviste științifice de prestigiu și dezvoltând materiale de curs valoroase.

Adriana BUZDUGAN și Andrei MULIC sunt experți certificați în antreprenoriat de către UC Berkeley, metoda de antreprenoriat Berkeley fiind cunoscută pentru inovația și eficacitatea sa în domeniul creării și gestionării afacerilor.

Participarea la eveniment a doamnei Daniela POJAR, vicerector pentru finanțe și relații internaționale, UTM, și a domnului Dumitru CIORBĂ, decanul FCIM, a contribuit semnificativ la schimbul de idei și experiența generală a evenimentului.

Atelierul „Crearea unui startup: de la idee la realitate” a oferit studenților o oportunitate unică de a învăța de la experți cu renume în domeniul antreprenoriatului, dobândind cunoștințe și sfaturi practice esențiale pentru a-și transforma ideile în realitate și a reuși în lumea dinamică a afacerilor.

Centre d’Employabilité Francophone UTM invită studenții să rămână conectați pentru a descoperi mai multe evenimente și oportunități de formare dedicate antreprenoriatului.