Schimb academic în cadrul proiectului CEEPUS

Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală (DMIB), Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Universitatea Tehnică a Moldovei a găzduit, în perioada 23-26 noiembrie 2021, vizita profesorilor Pawel BUN și Lukasz WARGULA de la Universitatea de Tehnologie din Poznan, Polonia, efectuată în cadrul proiectului CEEPUS CIII-RO-0013-17-2122-M-151142 „Teaching and Research of Enviroment oriented Tehnologies in Manufacturing” (coordonator local al proiectului: conf. univ., dr. Ion POCAZNOI).

 

CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) este un program de schimb academic în domeniile educației și cercetării, care implică 15 țări din Europa Centrală, oferind profesorilor și studenților oportunități de a petrece o perioadă de studiu sau predare în străinătate, la universitățile partenere. Este o oportunitate unică de a împărtăși cunoștințe și experiențe între țări cu o moștenire culturală comună și un fundal puternic de cooperare academică.

Însoțiți de către șeful Departamentului MIB, prof. univ., dr. hab. Oleg LUPAN, oaspeții au vizitat laboratoarele departamentului și centrele științifice, inclusiv Centrul Nanotehnologii și Nanosenzori, au luat cunoștință de direcțiile de activitate ale DMIB: educație, instruire, știință, perspective de colaborare.

Oaspeții au manifestat un interes deosebit față de concursul studențesc internațional „Sergiu Rădăuțan”, organizat de DMIB, și au considerat oportun să participe la ediția din anul 2022. Având ca direcții de cercetare și instruire robotica medicală, ingineria medicală, participarea studenților de la Universitatea de Tehnologie din Poznan, Polonia se va înscrie perfect în contextul acestui concurs internațional.

Un  interes deosebit au trezit, de asemenea, conferințele „Nanotechnologies and Biomedical Engineering” și ECCO-2022.

Oaspeții au fost însoțiți de doi colegi de la aceeași universitate, veniți în vizită la Facultatea  vecină – Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi.

citește mai mult pe utm.md