ȘI LA FCIM STUDIILE PULSEAZĂ DIN PLIN

Cum e să fii admis la studii la una din cele mai solicitate facultăți și specialități ale UTM –  Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, „Ingineria Software”, și să ai norocul ca primele lecții să-ți fie predate de nimeni alții decât de rectorul, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și decanul, conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ?!  E norocul studenților FAF, un noroc cu care însă se vor obișnui, căci predarea orelor de către domnul rector și domnul decan nu e deloc o surpriză la FCIM.

Cu prima lecție de Mate și o primă sarcină propusă de către dl rector Viorel BOSTAN: BE GREATER THAN AVERAGE!, urmată de o incitantă incursiune în domeniul științelor inginerești, sub bagheta dlui decan Dumitru CIORBĂ – începutul de an se anunță de-a dreptul în forță! Impresiile de neuitat se topesc rapid în mulțimea de sarcini, soluții, idei și sugestii… E stilul de studii la FCIM: incitant, palpitant, cu o mie și una de provocări și tot atâtea soluții ingenioase născute în dialoguri aprinse privind Tehnologia Informației vs Ingineria Software. Nu întârzie să le împărtășească „secrete” despre marea familie FAF, filosofia PBL și întregul proces de studii la FCIM coordonatoarea PBL (Project Based Learning), Elena GOGOI, însoțită de tinerii profesori Mihai GAVRILIȚĂ, Alexander VDOVICENCO, Natalia BURLACU, având alături și reprezentanți din industrie, tot „de-ai casei, de la FCIM”, absolvenți FAF, între care Vladimir PÎNTEA, Open Banking Consultant la Salt Edge Inc., care s-a declarat  încântat să revadă „mulțimea de ochi romantici, însetați de cunoștințe, la o facultate de talie internațională”.

Cu toții i-au îndemnat pe studenți să se implice plenar atât la studii, cât și în activități extracurriculare, programe de internship, să fie proactivi. E plusul de motivație de care are nevoie un student în startul facultății. Cu asemenea profesioniști în față, au toate atuurile să devină buni profesioniști. Pentru aceasta au nevoie doar de… multă muncă, perseverență și disciplină.

Multă baftă și curaj, dragi studenți!