13 STUDENȚI AI UTM AU OBȚINUT „BURSA DE MERIT 2019”

Andrian ANTON, Irina APOSTOL, Adrian BÎRNAZ, Elena EFTODI, Natalia GONCEARU, Nica GRAUR, Mihai JANU, Vladislav KOVALSKII, Ion MALEAR, Nicolai POSMAC, Ion SAMOIL, Mihaela STAMATI, ciclul I, Licență, și Ion MANEA, ciclul II, Master – sunt discipolii UTM, cei mai buni studenți ai țării, care au obținut „Bursa de merit 2019”, în valoare de 12 mii de lei.

Cea de-a XXIV-a ediție a concursului „BURSE DE MERIT” a selectat 50 de finaliști din cei 155 de studenți de la 17 instituții de învățământ superior din Republica Moldova, care au candidat.

În urma evaluării dosarelor și a prestației candidaților la o probă scrisă, 34 de studenți, ciclul licență, și 16 studenți, ciclul master, au devenit finaliștii programului „Burse de Merit” din acest an. Cele mai multe burse – 13, au fost obținute de studenții UTM, ei fiind urmați de către discipolii USM și ASEM – câte 6.

Cei 50 de învingători au fost selectați de către o comisie independentă de experți, constituită din reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, comunității academice și societății civile. În total, pe durata celor 24 de ediții ale programului, peste 5 900 de studenți au participat la concurs, dintre care 1 550 au beneficiat de Burse de Merit.

 

Citește mai mult pe utm.md