Training Program organizat de Liga Studentelor în Inginerie dedicat celei de-a 55-a aniversare de la fondarea FCIM

Liga Studentelor în Inginerie datorită unei frumoase colaborări cu Orange și Universitatea Tehnică a Moldovei au încheiat Training Program dedicat celei de-a 55-a aniversare de la fondarea Facultății Calculatoare Informatică și Microelectronică.

Acesta s-a desfășurat în decursul lunilor aprilie – iunie și a avut drept participanți 20 de studenți UTM înregistrați prealabil la fiecare training în parte:

  • Website that sells- Speaker Inga ŢARELEA, A/B Testing Optimization Analyst, Orange Systems;
  • Project Management Career | focus on your future – Natalia Melniciuc, Mediation Manager la Orange Systems;
  • Master the Great Professional Asset | Public Speaking – Elena Donici, Development and Talent Management Coordinator, Orange Systems;
  • Teamwork makes the soft work – Elena Donici, Development and Talent Management Coordinator ;
  • Mastering Scrum Framework – Natalia Ceban, Operations manager & Scrum master la Orange Systems.

Pe parcursul a 3 luni, participanții au dobândit cunoștințele necesare pentru a putea să își dezvolte abilitățile soft.

Activitățile au fost desfășurate cu prezență fizică, iar fiecare sesiune informativă a avut o tematică specifică. Training-urile au fost însoțite de formulare de feedback din partea participanților, iar la finalul programului studenții au primit certificate de participare.
Societatea de astăzi, pe zi ce trece, avansează cu pași grăbiți în lumea noilor tehnologii, de aceea pe piața muncii, în ultima perioadă se solicită tot mai des tineri specialiști cu abilități practice de a crea produse cu ajutorul tehnologiilor informaționale. Astfel, în cadrul acestui eveniment studenții au avut ocazia să cunoască colegi de la alte facultăți din cadrul UTM, să petreacă timpul calitativ participând la workshop-uri livrate de traineri profesioniști.

Facultatea susține, promovează și se bucură de existența unei astfel de comunități care promovează egalitățile de gen și sensibilizează asupra faptului că tehnologiile sunt instrumente ce permit crearea unei societăți în care femeile și bărbații pot contribui și participa în mod substanțial și în egală măsură. Cu siguranță că în acest domeniu, femeile o să-și impună poziții și vor avea rezultate impresionante.

Felicitări întregii comunități pentru excelența pentru implicarea, mult, mult succes în tot ce vă propuneți, organizarea în continuare a mai multor activități, evenimente în stimularea și încurajarea femeile să-și atingă  potențialul maxim într-o  cariera inginerească.

Tinerii de astăzi sunt schimbarea de mâine adică viitorul….