VICEPREMIERUL IURIE ȚURCANU, PREZENT LA DESCHIDEREA CONCURSULUI CAPTURE THE FLAG, 2022

În nobila sa intenție de a apropia colaborarea publică-academică-privată de domeniul digitalizării domnul Vicepremier pentru Digitalizare al Republicii Moldova, Iurie ȚURCANU, a  devenit un oaspete drag la Universitatea Tehnică a Moldovei și facultatea de profil – Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

Pe 21 octombrie 2022, domnia sa a ținut să fie prezent în Laboratorul CODWER Academy, la deschiderea ediției a V-a a concursului Capture the Flag, organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei și compania CODWER, alături de echipa Faceless, cu suportul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și compania Xontech Systems.

Vicepremierul Iurie ȚURCANU a ținut să sublinieze importanța cooperării mediului academic cu cel privat și perspectivele de viitor pentru studenții din Republica Moldova, remarcând și faptul că ediția din acest an a concursului, dedicată celei de-a 55-a aniversări  de la fondarea facultății Electrofizică, precursoarea facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, se desfășoară în octombrie, declarată Luna Europeană a securității cibernetice – o campanie anuală a Uniunii Europene menită să sensibilizeze cetățenii și organizațiile cu privire la securitatea cibernetică.

Domnia sa a salutat aportul deosebit al mentorilor și partenerilor FCIM, aici de față,  în persoana conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ și a mai multor profesori, care sunt foarte implicați în formarea viitoarelor generații de specialiști din domeniul IT.

UTM și partenerii săi își demonstrează în permanență susținerea și atașamentul față de pe tinerii aflați la început de cale în domeniul digitalizării, fiecare entitate din acest ecosistem – academic, privat și guvernamental – asumându-se să-i susțină cu toate resursele disponibile.