Ziua ușilor deschise la Oficiul de Legătură NATO

Studenții Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, însoțiți de către șefa departamentului Informatică și Ingineria Sistemelor Viorica Sudacevschi au participat la prima ediție a ”Zilei Ușilor Deschise” pentru studenți și tineri profesioniști la Oficiul de legătură NATO în Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a NATO și a celei de-a 30-a aniversări a parteneriatului dintre NATO și Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, studenții au avut ocazia să discute cu șefa Oficiului de legătură NATO Michaela Guerard Šimák și Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni. Au fost abordate mai multe subiecte despre rolul NATO în menținerea păcii, modul în care NATO abordează provocările pe care generația tânără le consideră critice pentru securitatea lor, rolul tinerilor în promovarea păcii și securității, precum și evoluția cooperării dintre NATO și Moldova, beneficiile acesteia pentru viitorul european al Republicii Moldova și perspectiva parteneriatului de 30 de ani etc. Totodată studenții au avut posibilitatea să viziteze expoziția de fotografii ce reflecta cele mai importante evenimente istorice ale evoluției NATO și să participe la victorină interactivă în care au fost premiați cei mai activi studenți.

Sincere mulțumiri întregii echipe ale Oficiul de legătură NATO în Republica Moldova pentru oportunitatea de a participa la eveniment.