O nouă sală de studii la FCIM, renovată și dotată de Allied Testing

Facultatea Calculatoare, Microelectronică și Informatică a inaugurat un nou spațiu pentru seminarii și laboratoare – sala 3-110, după o renovare capitală și retehnologizare ultramodernă.

Este meritul unui vechi și devotat partener al FCIM – compania Allied Testing. Deschis pentru prima dată în 2007, laboratorul comun „Allied Testing – UTM” din cadrul FCIM a fost dotat acum, după renovare, cu 15 computere și monitoare ultramoderne, dar și un ecran de proiectare-desenare unic în Moldova, pe care profesorul poate mixa imaginea proiectată cu notițele sale, făcute de mână chiar pe peretele laboratorului. Iar designul de interior, elaborat de un absolvent al UTM, aduce în incinta laboratorului spiritul și stilul inedit al acestei companii de top de la noi.

„De peste 10 de ani lucrăm împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei pentru a ne împărtăși experiența şi a contribui la pregătirea viitorilor experți în domeniu. Astăzi, alături de studenții și profesorii FCIM, rectorul Viorel Bostan și decanul Dumitru Ciorbă, avem onoarea să împărtășim această bucurie comună – relansarea acestui spațiu renovat pentru seminarii și laboratoare. Abia aștept ca acest spațiu să fie folosit în beneficiul UTM și al studenților săi!”, a declarat la festivitatea inaugurală Eugen Galamaga, directorul companiei Allied Testing – Moldova.

Ideea renovării laboratorului aparține companiei, care și-a propus să vină cu un suflu nou atât în ceea ce privește dotarea laboratorului, cât și în procesul de predare, în  care se implică deja de ani buni. Astfel, pe lângă cursurile ordinare din programul de studii al facultății, specialiștii de talie internațională din cadrul companiei vor preda și cursuri facultative privind testarea aplicațiilor soft – domeniul activității de bază al Allied Testing. A devenit deja o tradiție și implicarea specialiștilor Allied Testing în calitate de mentori ai proiectelor studențești în cadrul inițiativei PBL, dar și în comisiile de licență la FCIM. Mai nou, anul trecut Allied Testing și-a propus să coordoneze un curs de specialitate, în cadrul căruia specialiștii și experții săi îi familiarizează pe studenți cu implementările recente și proiectele de perspectivă ale companiei.

 

Citește mai mult pe utm.md